Oog voor het milieu. Vanzelfsprekend.

In mijn advieswerk is aandacht voor duurzaamheid en circulariteit vanzelfsprekend. Van Waarden Advies ondertekende daarom op 10 oktober 2019 de Green Deal Duurzame Zorg

  • In 2020 leverde ik op verzoek van de Rebel Groep een bijdrage aan het rapport "Verduurzaming in de eerstelijnszorg", opgesteld in opdracht van het ministerie van VWS. Het rapport bevestigt het beeld dat ik afgelopen jaren in de praktijk zie: afgezien van enkele koplopers is duurzaam denken bij nieuw- en verbouw nog geen gemeengoed. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat het voor zorgverleners lastig is om de juiste expertise te vinden. Het rapport roept VWS en de branchepartijen op om een agenda verduurzaming eerstelijn op te stellen. Een dergelijke "routekaart" is er inmiddels wél voor de tweede lijn:  Expertisecentrum Duurzame Zorg.
  • Als Expert Duurzaamheid schrijf ik regelmatig een blog op de website Medisch Ondernemen.
  • In Den Helder werd in december 2020 een huisartsenpraktijk opgeleverd waarbij het gelukt is om na verbouwing "gasloos" te gaan verwarmen en koelen! Zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame elektriciteit.
  • Met BinBin ontwikkelde ik een circulaire afvalbak voor gescheiden afvalinzameling in de zorg. Begin 2021 werd de Globular gepresenteerd. Op de site vind je ook een interview met mij over Duurzaamheid in de Zorg. 
  • Relmatig verzorg ik lezingen over duurzaam bouwen. Zo sprak ik in mei 2022 tijdens het Quality Practice congres Duurzame Mondzorg en in november 2022 bij de LHV-afdeling Amsterdam-Almere.
  • Ieder jaar doneer ik per project waar ik aan werk een boom in Nederland en een boom in Bolivia via TreesforAll. 

Ook als bedrijf draag ik graag mijn steentje bij aan een verantwoord omgaan met onze leefomgeving. Reizen doe ik als het even kan per trein en OV-fiets. Of per elektrische deelauto. Meer informatie vindt u op de pagina Oog voor het Milieu.

Foto's Green Deal: Congres Duurzame Zorg 2019

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn